De Stadskoerier

Dinsdag, 11 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Provincie gaat verkeerssituatie bij Zwartewaterbrug in Hasselt bekijken

Provincie gaat verkeerssituatie bij Zwartewaterbrug in Hasselt bekijken
Foto: Gerrit Slurink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - De provincie Overijssel zegt op de hoogte te zijn van de verkeerssituatie bij de Zwartewaterbrug in Hasselt en heeft ook de geïmproviseerde verkeersborden langs de kant van de weg zien staan. ‘Bezorgde fietser’ Mink de Vries plaatste deze donderdagochtend om aandacht te vragen voor de ‘onoverzichtelijke en zeer gevaarlijke’ verkeerssituatie.

De borden zijn overigens weer verwijderd, laat een woordvoerder van de provincie weten. "Het is voor ons wel aanleiding om de situatie daar te bekijken vanuit het oogpunt van de verkeersveiligheid. Dit doen we ook in afstemming met de gemeente. Wellicht dat er met (relatief kleine) maatregelen een verbetering gerealiseerd kan worden." Hoe dit er dan precies uit moet komen te zien, kan de provincie nu nog niet vertellen.

Zij voert momenteel gesprekken met de gemeente om delen van de N331/parallelweg, die een lokaal karakter hebben gekregen, over te dragen aan de gemeente.

De Vries plaatste donderdagmorgen twee borden op de parallelweg; een blauwe gaf aan: ‘dit is een fietspad’, de ander: ‘verboden voor fietsers/ wandelaars‘. Ze werden respectievelijk rechts en links geplaatst aan het begin van de brug.

“De praktijk is nu twee fietspaden op de brug naast elkaar”, zei De Vries daarover. “Fietsers steken kriskras over en het is niet duidelijk wat nu een fietspad is, wat een wandelpad is en waar ze beginnen en/of eindigen. Je ziet mensen denken: wat moet ik nu doen? Voetgangers worden ondersteboven gereden door groepen wielrenners en vreemden worden compleet verrast wanneer in de rug opeens fietsers opduiken, komend van een voetpad.”

Deze situatie vraagt om ongelukken, is de stellige overtuiging van De Vries. Hij zag zijn actie als ‘oproep en signaal naar de gemeente’. De weg is dus nog van de provincie. De gemeente laat in een reactie weten bij de provincie te hebben aangegeven dat er nog bebording moet komen.