De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Puin bij BMX-baan Hasselt 'zo snel mogelijk weg'

Puin bij BMX-baan Hasselt 'zo snel mogelijk weg'
Redactie: Enrico Kolk

HASSELT – Het puin dat op de BMX-baan in Hasselt ligt, wordt zo snel mogelijk verwijderd. Die belofte deed wethouder Harrie Rietman donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

Al vier maanden lang kan de BMX-baan in Hasselt niet gebruikt worden, stelt Kira Fijn van BGZ. “Hoelang gaat het nog duren voordat de originele baan weer gebruikt kan worden?”, vraagt ze zich af. De jeugd zoekt nu andere manieren op, zegt ze, verwijzend naar een filmpje dat op Dumpert verscheen waarin een jongen over de kademuur in Hasselt fietst.

“Daar heb ik problemen mee”, zegt Rietman. “Ik denk dat dat gevaarlijke situaties oplevert.” Hij geeft aan dat het signaal van de jeugd over de crossbaan ook hem bereikt heeft. “Er ligt nog wel een bergje puin, we willen heel graag dat het definitief verwijderd wordt. Dit kan zo afgevoerd worden, want het is al gesorteerd.”

Als het aan Fijn ligt, wordt daar haast mee gemaakt. “Nu zeg je tegen de jonge jeugd dat je een cadeautje in huis hebt, maar dat ze nog twee of drie maanden moeten wachten. Dit moet ook echt zo snel mogelijk gebeuren.”

Mocht de crossbaan definitief weg moeten om ruimte te maken voor parkeerplaatsen, dan kunnen jongeren met de gemeente in contact treden over een alternatief, aldus Rietman. “Dan kunnen we op zoek gaan naar een andere mogelijkheid.”

Fijn ziet dat liever andersom: Rietman moet volgens haar in contact treden met de jeugd.