De Stadskoerier

Zondag, 5 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

PWAS staat met leerlingen stil bij ongeval zaterdag bij school

PWAS staat met leerlingen stil bij ongeval zaterdag bij school
Foto: Enrico Kolk
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Nieuwsgierige leerlingen maandagochtend op de Prins Willem-Alexanderschool in Hasselt. Ze wilden met eigen ogen bekijken wat er zaterdag was gebeurd bij hun school. Een autobestuurder raakte onwel, reed door het hek heen het schoolplein op en de gevel in. Wat als het op een schooldag was gebeurd? En hoe maakt de bestuurder het? “Het was zaterdag een heftige aangelegenheid”, zegt schooldirecteur Hilbert Koerhuis. “We hebben er goed aandacht aan besteed in de klassen, door het bespreekbaar, maar ook niet onnodig groter te maken dan het was.”

Koerhuis keek vreemd op toen hij het nieuws zaterdag hoorde. “Toen ik de foto’s van de brandweer zag, vroeg ik me af hoe dit heeft kunnen gebeuren”, zegt hij. “Dit verwacht je niet op die locatie. Ik heb gehoord dat de bestuurder onwel raakte, een lantaarnpaal ramde, via de stoep het gras op reed door het hek en langs een speeltoestel de gevel in.”

De schooldirecteur is dankbaar dat het op een zaterdag gebeurde. “Het kost je wel een vrije dag, maar veel liever dat dan op een dag waarop het schoolplein vol staat met kinderen”, vertelt hij. “Wel drong ook meteen de vraag op of er slachtoffers waren gevallen bij het ongeval.”

De onderkant van de schoolgevel raakte in puin, waardoor ook de radiatoren van de CV kapot gingen. Daarnaast was er waterschade. Bouwbedrijf Wursten heeft de openingen volledig afgesloten. “Het is geen lokaal waar les wordt gegeven”, legt Koerhuis uit. “Leerlingen kunnen daar zelfstandig werken of samen aan een opdracht. Eigenlijk valt de schade alleszins mee.”

Het betrof een eenzijdig ongeval, laat de politie weten. Er waren verder geen andere personen bij betrokken. De automobilist is naar het ziekenhuis gebracht. "We kunnen verder niets zeggen over de toestand van de automobilist, dit in verband met de privacy van deze persoon", aldus de politie.