De Stadskoerier

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Raad bezorgd over woningbouw Keppelstraat

Raad bezorgd over woningbouw Keppelstraat
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Enrico Kolk

HASSELT – De voormalige autospuiterij aan de Keppelstraat in Hasselt wordt omgebouwd tot een pand met elf kamertjes. Raadslid Wilma Veldman (ChristenUnie) maakt zich daar zorgen over. Ze vraagt de wethouder wat hij gaat doen als de kamertjes verhuurd worden, en of dat past binnen het bestemmingsplan.

Omdat dat laatste niet het geval blijkt, pleiten Veldman, John Smits (VVD) en Harrie Rietman (PvdA) ervoor om te voorkomen dat er mensen gaan wonen. “Het zou toch vervelend zijn als er mensen in zitten en we gaan dan zoeken naar een passende oplossing”, stelt Eelko Felix (BGZ).

De gemeente heeft al contact gehad met de ondernemer, meldt Knol. Maar nu optreden, dat is wettelijk niet mogelijk. Wel is ook de insteek van de gemeente om te voorkomen dat er mensen gaan wonen. “We zijn in gesprek met de initiatiefnemer geweest”, vertelt Knol. “Daarbij hebben we aangegeven dat dit niet past binnen het bestemmingsplan en dat er maatregelen zullen volgen.”

Dat er nu gebouwd wordt is niet verboden, zegt hij. “Bij de bouw kunnen we niet optreden, de feitelijke overtreding is bewonen. In dat geval moeten we de ondernemer eerst aanschrijven, dan een aanzegging van een boete, die daarna pas geïncasseerd wordt.” Dat is de wettelijke procedure die de gemeente moet volgen. Nu al maatregelen treffen, is volgens Knol niet mogelijk.