De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Raadscolumn PvdA: 'Spelletjes spelen'

Raadscolumn PvdA: 'Spelletjes spelen'
Redactie: Bas Wilberink

“Politiek daar houd ik niet van hoor, niets voor mij!” Hoe vaak heb ik deze uitspraak niet gehoord. Misschien is het verrassend maar ik houd ook niet van Politiek. Tenminste, als u daar het spelen van spelletjes en het doen van uitspraken voor de bühne mee bedoelt.

Waarom ik dan toch lid ben van de gemeenteraad? Dat komt omdat de politiek ook een andere kant heeft, en die andere kant is echt iets voor mij en ook voor u.
In ieder geval de gemeentepolitiek! Want u woont niet voor niets in deze prachtige gemeente. En nu u er toch woont, wilt u hier ook graag zo gelukkig mogelijk zijn. Met goed onderhouden wegen en groen, goede schoolgebouwen, speelplekken voor de kinderen, goede zorg en voldoende ondersteuning voor als u het nodig heeft. En laten dat nu allemaal zaken zijn waar de gemeente voor moet zorgen.

Als raad controleren en bewaken wij dat de goede zaken gebeuren. Tachtig procent wat de gemeente doet, is standaard, daar denken we allemaal hetzelfde over. Maar soms kan je als raadslid echt verschil maken. En u, als onze kiezer, maar ook als ons geweten, onze informant en onze raadgever ook!

Eén van de redenen waarom ik in ‘de politiek’ ben gegaan, is dat ik de grote (inkomens)verschillen tussen mensen iets kleiner wil maken. En dan speciaal voor kinderen. Helaas groeit ook in onze gemeente nog 1 op de 10 kinderen op in armoede. Armoede die vanaf de buitenkant niet altijd te zien is, maar wel een grote invloed op kinderen heeft. Zo veel zelfs dat het de loop van hun leven kan veranderen. Het kan wat mij betreft niet zo zijn dat een kind niet genoeg te eten heeft. Maar, het kan ook niet zo zijn dat een kind niet kan sporten of zijn/haar verjaardag niet kan vieren.

Daarom zet ik mij extra in voor goede schuldhulpverlening en vooral ook het voorkomen van schulden. En daarom hebben wij namens de PvdA aangedrongen op het verstevigen van het kindpakket. Zonder ingewikkelde regels een extra bijdrage voor kinderen die het moeilijk hebben. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat de ‘Klijnsma-gelden’ ook echt aan kinderen worden uitgegeven. Zodat ook deze kinderen hun verjaardag kunnen vieren. Want alle kinderen moeten zonder zorgen mee kunnen doen.
Politieke spelletjes, daar houd ik niet van. Maar kinderen die spelen – daar doe ik het voor!

Astrid Dijkstra
Fractievoorzitter
PvdA Zwartewaterland