<< Ga terug

Raadscolumn SGP: 'Dankdag en een gewone donderdag…'

Raadscolumn SGP: 'Dankdag en een gewone donderdag…'

"Vorige week woensdag 7 november was het dankdag, dankdag voor gewas en arbeid. Een dag waarop we naar de kerk mogen om de Schepper en Onderhouder van ons leven te danken voor de gaven ons gegund en gegeven in het afgelopen seizoen. Tevens belijden we dan om in voorspoed dankbaar en in tegenspoed geduldig te zijn.

In voorspoed dankbaar gaat ons waarschijnlijk beter af dan om in tegenspoed geduldig te zijn. Wanneer we denken aan de vele vluchtelingen, die naar Europa komen, wanneer we in de bijstand zitten, en er na aftrek van alle vaste lasten nog maar ongeveer 50 of 60 euro overblijft om eten en kleding van te kopen. Zouden we dan ook dankbaar en geduldig kunnen zijn? Laten we vooral onze minderbedeelde medemens niet vergeten, wanneer wij weer iets meer te besteden hebben.

Na de dankdag komt de donderdag, voor ons allemaal weer een gewone dag in een gewone week. Dit geldt ook voor gemeenteraadsleden. Afgelopen donderdagavond werden we in een informatiebijeenkomst bijgepraat over de jeugdzorg en het jeugd- en jongerenwerk. Tijdens de presentatie van het jeugd- en jongerenwerk kwam ook, u raadt het al, het alcoholgebruik en het vermeende drugsgebruik onder de jeugd naar voren. Er was een onderzoek gehouden onder de jeugd in onze gemeente, jongeren, die uitgaansgelegenheden bezoeken, keten bezoeken en ook onder de bezoekers van de jeugdsozen. De uitkomsten waren niet best. Veel jongeren ook onder de leeftijd van 18 jaar gebruiken te veel alcohol. Een groot gedeelte doet ook aan het zogenoemde ‘binge drinken’ met dronkenschap als gevolg.

Ook was er gevraagd naar drugsgebruik. Hier was sprake van een opmerkelijke uitkomst, de ondervraagde jeugd zegt geen drugs te gebruiken. De gemeenteraad vond dat opmerkelijk. De jeugd- en jongerenwerker die deze uitkomsten presenteerde aan ons meende ook dat de werkelijkheid wel anders is. Hij riep op, mede namens de politie, wanneer u iets ziet wat te maken zou kunnen hebben met handel of gebruik van drugs in onze gemeente, meld dit bij de politie. Anders krijgt we binnen onze gemeente deze sluipmoordenaar nooit in beeld. Zo gingen we als raadsleden met een onbestemd gevoel naar huis op een gewone donderdag."

Karst Kolk
Raadslid SGPOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo