De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Rode Kruis maakt boottocht naar Enkhuizen

Rode Kruis maakt boottocht naar Enkhuizen
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - De Rode Kruis-afdeling Zwartewaterland hield vrijdag haar jaarlijkse boottocht voor ouderen. Dit keer ging de reis naar Enkhuizen. Om 8.30 uur stonden de eerste gasten al aan de kade in Genemuiden te wachten. Om 9.15 uur waren alle honderd gasten aan boord en kon de tocht beginnen.

Het plan was aanvankelijk om naar Elburg te varen. "Maar aangezien de haven daar vol lagen met botters, vanwege de Botterdagen, konden we daar niet aanmeren", aldus de organisatie. "Gelukkig waren het weer en de wind gunstig en werd in overleg met de schipper besloten om naar Enkhuizen te gaan. Een eind varen, dus gingen we met flinke vaart die richting uit. Onderweg kregen we eerst koffie met een heerlijk gebakje en werd er gezellig bijgepraat."

Om 12.00 uur genoten de aanwezigen van een lunch en zagen ze vanaf het IJsselmeer al snel de haven van Enkhuizen. Velen gingen van boord om langs de binnenhaven te wandelen waar schepen lagen. "Veel te snel moesten we weer aan boord om langs dezelfde weg weer terug te varen."

Onderweg werden de gasten gezellig beziggehouden met diverse potjes bingo met prijsjes. Ook zaten er gasten van het zonnetje te genieten op het dek. Om 17.45 uur meerde de boot weer aan in Genemuiden. "Een lange maar volgens de gasten fijne dag. Helaas was dit de laatste keer dat het Rode Kruis deze boottocht organiseerde", laat de Zwartewaterlandse afdeling weten. "Het Rode Kruis heeft al haar sociale activiteiten afgestoten, omdat het terug wil naar haar oorspronkelijke basis, namelijk de noodhulp. Het Rode Kruis blijft zich inzetten voor de EHBO bij evenementen en het organiseren van Reanimatie en AED- en EHBO-lessen. Verder blijven we zorgen voor hulp bij calamiteiten."