De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Rotary Zwartewatersteden houdt benefietconcert in Kampen

Rotary Zwartewatersteden houdt benefietconcert in Kampen
Redactie: Bas Wilberink

KAMPEN - In de Bovenkerk in Kampen wordt donderdag 13 april een benefietconcert georganiseerd door Rotary Zwartewatersteden, ten behoeve van het project 'Umthumbo' in Durban.

De uitvoering wordt verzorgd door het Christelijk Genemuider Mannenkoor Stereo en het Urker Jong Gemengd Koor. Beide koren staan onder leiding van Harm Hoeve. Verder wordt medewerking verleend door trompetduo Arjan en Edith Post, organist Marco den Toom en op de vleugel Jorrit Woudt.

Pasen

Het concert staat in het teken van Pasen. De reformatorische omroep maakt waarschijnlijk een registratie van dit concert. Aanvang is om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur is de kerk open.

Umthumbo

De opbrengst van de avond wordt besteed aan het project 'Umthumbo'. Dit is een opvangcentrum in Durban (Zuid-Afrika) voor straatjongeren vanaf acht jaar. "De meeste kinderen zijn mishandeld, seksueel misbruikt of leven op straat. Door de vele gevaren biedt het opvangcentrum hen een kans om te overleven. 'Umthumbo' biedt ze een veilige plek en helpt hen om hun leven weer op de rit te krijgen. Ook preventief doet 'Umthumbo' goed werk door families in de townships te helpen en zo te voorkomen dat de kinderen op straat terecht komen."

Kaartverkoop

Kaartverkoop vindt plaats bij de ingang van de kerk; de toegangsprijs op de avond is 12,50 euro. In de voorverkoop zijn de kaarten 10 euro en verkrijgbaar via de webshop van Stereo: www.mannenkoorstereo.nl. Doordat veel bedrijven deze actie sponsoren, zijn de kosten volledig gedekt en komen de inkomsten van het concert volledig ten goede aan het goede doel in Zuid-Afrika.