<< Ga terug

Ruim 41.000 euro voor 2e/3e Wereldproject ‘Werk in Uitvoering’

Ruim 41.000 euro voor 2e/3e Wereldproject ‘Werk in Uitvoering’

ZWARTEWATERLAND - Het 2e/3e Wereldproject Zwartewaterland ‘Werk in Uitvoering’ heeft 41.665 euro opgehaald. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het Hasselter gemeentehuis.

De Sluziger werkgroep besteedt het geld aan verschillende projecten Oekraïne. Het is al deels uitgegeven aan een buitenschoolse opvang voor kinderen in Beregovo. Ook werd een complete waterinstallatie aangelegd in een huis, dat daarna nog verder werd opgeknapt. Het overige geld wordt besteed aan andere huisopknapprojecten.

Ook werd dinsdagavond het nieuwe 2e/3e Wereldproject gepresenteerd. Reinier en Rianne Veldman uit Hasselt zetten zich in Mzuzu (Malawi) in voor project ‘Een waterpomp voor elk dorp’. De actieperiode loopt tot maart 2018. Dan neemt Stichting Hope4kids uit Genemuiden, die zich eveneens gisteravond presenteerde, het over tot januari 2019. Zij zetten zich in voor een betere toekomst voor kansarme kinderen in Roemenië, die nu nog in armoedige omstandigheden leven zonder enig perspectief op een opleiding of werk.

Stichting 2e/3e Wereldprojecten Zwartewaterland is blij dat al weer twee nieuwe projecten zijn vastgelegd. “We verkeren in een unieke situatie”, vertelt voorzitter Jan de Graaf. “Een aantal jaren geleden keken we elkaar nog aan en zeiden: zou er nog wel een nieuw project komen? Nu zijn er al twee nieuwe en is er een optie voor een derde project voor het kalenderjaar 2019. Dat is een groep die zich inzet voor een seniorenproject in Namibië. Daar zijn we momenteel mee in gesprek.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo