De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

SCAB-seizoen start met optreden van Erwin Nyhoff in molen

Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Het nieuwe SCAB-seizoen start zaterdag 7 september met een optreden van Erwin Nyhoff in Molen de Zwaluw.

De muzikant begon als frontman van The Prodigal Sons. Met debuutplaat 'Wine of Life' (1993) toerde de band langs alle belangrijke poppodia, inclusief Pinkpop en Lowlands. Ze speelden in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morissette en werden tot twee keer toe uitgenodigd op het Amerikaanse South by Southwest-festival in Austin, Texas. Maar na een aantal jaren toeren was de rek eruit en werd de band opgeheven.

Nyhoff ging verder als soloartiest, met een slechts een gitaar en een nieuwe plaat: 'Take Your Time'. In 2014 besloot hij zich te kandideren voor tv-talentenjacht 'The Voice of Holland'. Zijn cover van Bruce Springsteen’s 'The River' zorgde ervoor dat de hele jury binnen enkele seconden dolgraag met hem wilde werken. Nyhoff koos Angela Groothuizen als begeleider en samen behaalden ze de finale. Hij won deze niet, maar een nieuwe generatie muziekliefhebbers had hem in de armen gesloten.

Nyhoff toert nu weer langs diverse podia met zijn band. In Hasselt komt hij solo optreden met een breed repertoire van Woodstock tot Bruce Springsteen. Het concert begint om 20.00 uur; de molen is open om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop bij Bibliotheek Hasselt. Deze kosten 15 euro en voor vrienden van SCAB 10 euro.