De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

SCEG houdt cursus 'Bronzen beeldje maken'

SCEG houdt cursus 'Bronzen beeldje maken'
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Omdat er een fors aantal inschrijvers voor de cursus ‘Bronzen beeldje maken’ moest worden teleurgesteld, herhaalt SCEG deze cursus nog een keer in januari.

Tijdens de cursus, die twee avonden duurt, maken de cursisten onder begeleiding van de cursusleidster een beeldje van boetseerwas: een hard materiaal dat flexibel wordt door warmte. Na afloop van de cursus wordt een bezoek gebracht aan bronsgieter Andor prod’art, die het één en ander vertelt en toont over bronsgieten. Daar krijgen de cursisten ook de mogelijkheid hun beeldje in brons te laten vereeuwigen.

De cursus wordt gegeven door eerstegraads docente beeldende vormgeving Amanda van Dijk. Voorkennis over boetseren is niet nodig, iedereen kan meedoen. De cursusavonden zijn dinsdag 15 en 29 januari, beide avonden om 19.30 uur in d’Overtoom. Voor de cursus geldt een maximum aantal deelnemers van twaalf. De kosten bedragen 40 euro, exclusief het eventueel in brons laten gieten van het beeldje. Aanmelden kan bij Jannie Bakker: janniebakker@genemuiden.info.