De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

SCEG houdt reanimatiecursussen

SCEG houdt reanimatiecursussen
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - SCEG organiseert weer reanimatiecursussen voor zowel beginners als gevorderden. Cursusleider is wederom Ben Menkveld van het Rode Kruis en de cursuslocatie is d’Overtoom.

Bij de beginnerscursus leren deelnemers wat te doen als iemand in de omgeving een hartstilstand krijgt of er zich een andere levensbedreigende situatie voordoet. Tijdens de ongeveer 2,5 uur durende cursus krijgen zij theorie en oefenen ze in de praktijk met een AED. De cursus is op woensdag 17 april. Aanvang: 19.30 uur. Kosten: 12,50 euro inclusief lesmateriaal.

De herhalingscursussen zijn er om kennis en vaardigheden van het reanimeren op peil te houden en duren circa een uur. Gekozen kan worden uit twee avonden en per avond wordt er aan twee groepen les gegeven. Datum: dinsdag 2 april / woensdag 10 april. Aanvang groep 1 is om 19.30 uur. Groep 2 start om 20.45 uur. Kosten: 7,50 euro.

Opgave voor één van deze cursussen kan bij Marion Verkruijsse, via e-mail marion_verkruijsse@hotmail.com. "Bij opgave graag vermelden om welke cursus het gaat en in geval van de herhalingscursus naar welke tijd uw voorkeur uitgaat."