De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

SCEG start met donateurschap

SCEG start met donateurschap
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - SCEG begint het nieuwe jaar 2019 weer met een aantal activiteiten: de cursus ‘bronzen beeldje maken’ gaat 15 januari op herhaling, op 7 februari staat er een ‘Gӕllemuniger oavmd’ op het programma en de jamsessie op 30 maart is nu al volgeboekt. Aan nieuwe plannen voor onder andere een wijncursus en enkele lezingen wordt gewerkt.

SCEG probeert al haar activiteiten altijd zo laagdrempelig (dat wil onder andere zeggen: zo goedkoop mogelijk) te houden. "Tijdens Genemusiment en Eikoerei was alles tot nu toe zelfs helemaal gratis", aldus SCEG. "Maar artiesten, cursusleiders, de zaalruimte en dergelijke moeten natuurlijk wel betaald worden. Mede door de teruglopende subsidies wordt dat steeds moeilijker. Daarom start SCEG in 2019 met een donateurschap. Voor een jaarlijks bedrag van minimaal 15 euro kan iedereen donateur van SCEG worden. Dat geeft SCEG vaste inkomsten (waarmee vaste uitgaven kunnen worden betaald) en de donateur aantrekkelijke korting op de SCEG-activiteiten."

Vanaf heden liggen er bij alle SCEG-activiteiten donateursformulieren waarmee deelnemers à la minute donateur kunnen worden (en van de korting kunnen profiteren). Maar het donateurschap kan ook vooraf worden geregeld. Op de site van SCEG (www.sceggenemuiden.nl) is het in te vullen formulier te vinden, evenals het inleveradres.