De Stadskoerier

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Silvan en Sepp uit Hasselt in actie voor Energy4All

Silvan en Sepp uit Hasselt in actie voor Energy4All
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - De Hasselter vrienden Silvan en Sepp zetten zich al jaren in voor 'Zwartewaterland Helpt'. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij. De tieners gaan deze keer een sportieve uitdaging aan om geld in te zamelen voor Energy4All.

Silvan en Sepp dragen voor het derde jaar op rij hun steentje bij aan de radiomarathon. Vorig jaar droeg het tweetal ruim 1.000 euro bij aan het totaalbedrag. Toen verkochten zij decoratieve harten gemaakt van mos voor Stichting Hartekind. Dit keer zijn ze op zoek gegaan naar een grotere uitdaging: 180 kilometer fietsen voor Energy4All.

Stichting Energy4All zet zich in voor een medicijn voor energiestofwisselingsziekten. Silvan: “Een medicijn is van levensbelang voor alle kinderen met deze ziekte. Sommige kinderen worden niet eens ouder dan tien jaar. Zo oud zijn wij nu.” Zijn vriend Sepp staat hem bij en zegt: “Bij kinderen met een energiestofwisselingsziekte is het net als een batterij die steeds leger raakt, maar niet meer oplaadt.”

Omdat deze twee tieners wel genoeg energie hebben gaan ze op 21 en 22 december proberen om in twee dagen tijd maar liefst 180 kilometer af te leggen. Dit doen ze door een route te rijden langs de Hanzesteden. Hiermee hopen Silvan en Sepp, door middel van sponsoring, zoveel mogelijk geld op te halen. Via hun website www.seppensilvan.nl kunnen mensen de jongens financieel ondersteunen.

Op zaterdag 22 december hopen ze aan het eind van de middag deze gigantische fietstocht te beƫindigen bij horecacentrum Onder de Luifel in de Hanzestad Hasselt. Op dat moment is de non-stop radiomarathon volop bezig en wordt de finish van de boys live uitgezonden. Zodra de vrienden weer op adem zijn gekomen maken ze tijdens de uitzending het bij elkaar gefietste bedrag bekend.

Silvan en Sepp zijn momenteel volop in training om deze ultieme uitdaging met succes te kunnen volbrengen. De mannen hebben er zin in, maar geven eerlijk toe dat het soms best wel zwaar is. “Kinderen met een energiestofwisselingsziekte zullen deze tocht nooit kunnen volbrengen. Gelukkig laadt onze batterij wel op”, aldus de jongens.