De Stadskoerier

Dinsdag, 31 maart 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sluuspoort 'plek van plezier' op Open Monumentendag 2019

Ingezonden door: Anja Bos

Zaterdag 14 september, Open Monumentendag, is het een drukte van belang in en rondom Sluuspoort Zwartsluis. De bridgers van de Sluziger Bridgeclub zijn die dag te gast in het kader van hun Kroegendrive.

Maar er is veel meer te beleven. Sluuspoort speelt zaterdag namelijk gevarieerd in op het thema van de Open Monumentendag: ‘Plekken van plezier’. Zo kunnen belangstellenden zich melden om mee te doen aan de dorpswandeling ‘Langs historische panden’, die vanaf 14.00 uur onder leiding van een gids wordt gehouden. Belangstellenden kunnen zich tot 14.00 uur melden bij Sluuspoort aan de Handelskade 25.

Ook is het mogelijk de Turfroute op de Turfeilandjes te wandelen. Deze route is voorzien van informatiepanelen en kan in eigen tempo worden afgelegd. De Turfeilanden kunnen via de Mastenmakersstraat worden bereikt, maar ook kan gebruik worden gemaakt van het Sluuspoort rondvaartbootje. Dit bootje verzorgt de gehele dag, tussen 10.00 en 16.00 uur, rondvaarten.

Een tweetal Sluuspoort-activiteiten vindt deze dag plaats in de nabijgelegen Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aan de Zomerdijk. Dwarsfluitiste Margriet Huls en organist Henk Schoonewelle verzorgen er een tweetal concerten van plm. een half uur, welke beginnen om 12.00 en 15.00 uur. Bloemsierkunstenaar Albert Greveling begint er om 13.00 uur met een doorlopende demonstratie bloemschikken.

Deelname en bezoek aan alle activiteiten is gratis.