De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sluziger basisscholen vieren samen Koningsspelen

Sluziger basisscholen vieren samen Koningsspelen
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - De Arembergschool en De Wijngaard uit Zwartsluis vierden vrijdag samen met De Buuzekaemp uit Belt-Schutsloot een sportieve en feestelijke Koningssportdag.

De Koningsspelen zijn een jaarlijks terugkerend evenement, waar meer dan 1 miljoen basisschoolkinderen aan meedoen. Koning Willem-Alexander opende vrijdag de Koningsspelen in Lemmer. Door het succes van de afgelopen vier jaren hebben de basisscholen in Zwartsluis, met medewerking van sportverenigingen en vrijwilligers, opnieuw hun gezamenlijke Koningsspelen georganiseerd.

De spelen werden geopend op De Aremberg door directeur Jeroen Oosterhof. De leerlingen van alle drie de scholen hebben samen de 'Pasapas' gedaan als startactiviteit. Daarna gingen de kinderen in groepen naar verschillende locaties voor allerlei sportactiviteiten. De groepen 3 en 4 gingen naar de Wijngaard en de kleutergroepen bleven bij de Arembergschool. Naast de kleuters namen ook de peuters van de SKZ, Opvang Bij Marloes en diverse gastouders deel.

De leerlingen van de bovenbouw waren te vinden op Sportpark Cingellanden. Daar werden verschillende sportclinics gegeven. LTVZ gaf tennisles en er werd fanatiek gevolleybald onder leiding van Volleybalvereniging Pegasus. Sonkei uit Meppel gaf les in judo en jiu jitsu. Dancing Devotion verzorgde swingende danslessen en De Schuivende Schijf damlessen. Ook was er dit kickboksen dat werd gegeven door Roosberg. Dartvereniging Zwartsluis was er dit jaar ook weer bij. Het Rode Kruis gaf een leerzame workshop EHBO. Daarnaast konden de kinderen nog hockeyen, skaten, voetballen en basketballen.

De sportactiviteiten werden afgesloten door directeur Oosterhof, waarna alle leerlingen konden genieten van een Koningslunch, als afsluiting van de geslaagde gezamenlijke Koningsspelen 2019.