De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sluziger buurvrouwen zamelen vuurwerkbrillen in voor ziekenhuizen

Sluziger buurvrouwen zamelen vuurwerkbrillen in voor ziekenhuizen
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - Buurvrouwen Marianne Rhebergen en Romy Eilander uit Zwartsluis zijn een actie gestart om zo veel mogelijk vuurwerkbrillen in te zamelen. Deze willen zij doneren aan verschillende ziekenhuizen, die de brillen momenteel hard nodig hebben bij de zorg van coronapatiƫnten.

Er is namelijk een tekort aan spatbrillen. En ook via de ogen kunnen zorgmedewerkers besmet raken met het coronavirus. Marianne kreeg het verzoek om brillen van haar dochter, die in het VUmc in Amsterdam werkt. “Zij hebben een groot tekort aan spatbrillen”, vertelt Romy. “Daardoor ontstaat het risico dat ze onbeschermd mensen met het coronavirus moeten helpen.”

Samen met haar buurvrouw deed ze daarom een oproep in de buurtapp. “Maar de actie werd uiteindelijk wat groter dan we hadden gedacht”, vertelt Romy lachend. “Mensen kunnen nu op vijf plekken hun vuurwerkbrillen inleveren: de Albert Heyn in Genemuiden, de Coop in Zwartsluis, Jumbo Mulder en Boni in Hasselt en Jumbo Kerssies in Zwolle. Op die locaties staat een emmer waar ze in kunnen.”

Mocht de actie een groot succes worden, kunnen naast het VUmc ook brillen aan andere ziekenhuizen gedoneerd worden.