De Stadskoerier

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sluziger kerken houden diaconaal weekend voor goede doel

Sluziger kerken houden diaconaal weekend voor goede doel
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - De diaconieën van de Hervormde en Gereformeerde kerk Zwartsluis organiseren in het laatste weekend van maart tal van activiteiten voor projecten in Moldavië. Zo kan er in De Poort gedart worden, wordt er gerookte zalm verkocht en organiseren de kerken ‘Heel Zwartsluis Bakt’.

Het is de eerste keer dat de diaconieën op deze manier geld inzamelen. Vrijdagavond 27 maart wordt een koppel-darttoernooi gehouden. Zaterdag 28 maart kan iedereen zijn of haar bakkunsten op de proef laten stellen door de jury van ‘Heel Zwartsluis Bakt’. Daarnaast kan iedereen terecht voor vers gerookte zalm en broodjes hamburger. Voor de kinderen is er onder andere een springkussen aanwezig. Op zondag wordt in de kerken aandacht geschonken aan het project.

Voor het darttoernooi kunnen koppels zich via WhatsApp opgeven bij Anna Winters-Bonsink via 06-23590015. Er kunnen 40 koppels meedoen. De Poort is vanaf 17.30 uur open en het toernooi start om 18.30 uur. Kosten bedragen 10 euro. Meer info over de activiteiten tijdens dit weekend verschijnt op de sites van de kerken en in de kerkbode.

Met de opbrengt gaat Erna Kiers uit Zwartsluis naar Moldavië om daar met andere vrijwilligers voedsel- en hygiënepakketten uit te delen, huisjes op te knappen en kamers van verzorgingshuizen te renoveren.