De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Sluziger Welfare houdt verkoopmiddag in Schans

Sluziger Welfare houdt verkoopmiddag in Schans
Foto: Roel Huls
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - Welfare Nieuwe Schans in Zwartsluis houdt vrijdag 23 november van 14.30 tot 16.30 uur een verkoopmiddag in Woonzorgcentrum de Schans. Het geld dat deze middag wordt ingezameld is volledig bestemd voor de activiteiten van de Schans.

De Welfare in Zwartsluis gaat een heel nieuwe fase in. Zij was voorheen onderdeel van het Rode Kruis, dat onlangs is gereorganiseerd. Hierbij is de beslissing gevallen om het sociale taakveld niet meer te ondersteunen. De focus bij het Rode Kruis komt nu meer op noodhulp en preventieve zelfredzaamheid in noodsituaties te liggen.

Het betekende het einde van verschillende Welfare-afdelingen in Nederland. Maar niet in Zwartsluis. Al jarenlang blijkt de afdeling daar zeer geliefd en succesvol te zijn. Daarom is besloten tot een doorstart onder een nieuwe naam, Welfare Nieuwe Schans.

De Welfare wordt volledig gerund door vrijwilligers. De afdeling Zwartsluis is nu onderdeel van de Schans. Doel is het bevorderen van het welzijn van ouderen en eenzamen in de samenleving. De belangrijkste activiteit is het handwerken met ouderen. Regelmatig houdt de Welfare in Zwartsluis verkoopmiddagen.

Op vrijdag 23 november is er dus ook weer een verkoopmiddag van artikelen die door ouderen in Zwartsluis zijn gemaakt. Ook worden er bloemstukjes verkocht en zijn er knijpertjes bij de koffie of de thee. Daarnaast zijn er eigen gemaakte kaarten te koop en kunnen er ook weer lootjes via de verlotingsboom gekocht worden.

Wie de Welfare wil ondersteunen, wordt dan ook van harte uitgenodigd om naar de verkoopmiddag te komen en hier te snuffelen tussen de eigen gemaakte producten.