De Stadskoerier

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Stadswandeling door historisch hart van Genemuiden

Stadswandeling door historisch hart van Genemuiden
Westhoff tijdens een eerdere stadswandeling
Foto: Enrico Kolk
Redactie: Enrico Kolk

GENEMUIDEN - Historicus G.J. Westhoff houdt dinsdagmiddag 4 augustus opnieuw een stadswandeling door het historische hart van Genemuiden. Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers, reserveren is daarom verplicht.

“Gevelstenen, schampstenen, opmerkelijke grafstenen, u bent er wellicht al honderden keren bij langs gefietst. En ooit wel eens de straatstenen gezien die de contouren van delen van het voormalige Blokhuis in het wegdek gezien? Wilt u het verhaal erbij, wandel dan dinsdagmiddag 4 augustus mee”, nodigt de gids mensen uit.

De wandeling, ook geschikt voor kinderen, begint om 13.30 uur onder de toren van de Hervormde kerk in het centrum en de kosten zijn 5 euro. Reserveren kan via 038-3857966 of de site westhoffboeken: https://westhoffboeken.jimdofree.com/contact/.

Tijdens de rondleiding gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. Al naar gelang de actuele situatie kan de rondleiding wijzigen of afgelasten worden. Mededelingen daarover worden gedeeld op de sites van ‘t Olde Staduus, westhoffboeken en ook de (sociale) media.

Tijdens de ongeveer 1,5 uur durende stadswandeling, met inbegrip van een korte koffiepauze in ’t Olde Staduus, krijgen deelnemers veel te horen over de geschiedenis van het tapijtstadje.

De tocht door hoofdstraten en smalle steegjes leidt langs architectuur, (kerk)geschiedenis, sporen van stadsbranden en overstromingen en het leven aan de rand van de voormalige Zuiderzee. Westhoff: “Kortom, zin in een bijzondere middag? Kom naar Genemuiden en wandel mee.”