<< Ga terug

Stichting Hope4Kids houdt wc-papieractie

Stichting Hope4Kids houdt wc-papieractie

GENEMUIDEN - Stichting Hope4Kids houdt een grote wc-papieractie. In Genemuiden gaat het huidige 2e/3e Wereldproject Zwartewaterland langs de deuren om zo veel mogelijk rollen te verkopen en daarmee geld op te halen voor haar projecten.

De werkgroepleden komen op maandag 14 en dinsdag 15 mei tussen 18.00 en 21.00 uur langs in Genemuiden. Zij bieden pakken aan van acht wc-rollen (drielaags). Eén pak kost 3 euro, drie pakken voor 7,50 euro.

Daarnaast heeft Hope4Kids veel bedrijven benaderd. De stichting deed dat op een ludieke manier, door een wc-rol te brengen met daarop de informatie over een financiële bijdrage voor de inkoop van wc-papier. “We hebben de titel ‘(Een) Hoop voor Hope4Kids’ aan deze wc-rolwikkel geplakt”, legt de stichting uit. “Meerdere bedrijven hebben al een financiële bijdrage gedaan of wc-papier besteld. Inmiddels zijn er twee trailers met pakken wc-papier geleverd door de AH Bart Knap.”

Van maart tot en met december is Hope4Kids het 2e/3e Wereldproject Zwartewaterland. De stichting heeft als doelstelling om Roemeense kinderen een kans op een betere toekomst te bieden door hen twee keer per jaar op te nemen in steeds hetzelfde Nederlandse gastgezin. De kinderen kunnen hier een gezinsleven ervaren en de liefde en aandacht die daarbij hoort. Door de ervaringen die in het Nederlandse gastgezin zijn opgedaan, kan het kind op volwassen leeftijd een eigen gezinsleven draaiende houden.

Hope4Kids project Genemuiden bestaat uit zes gastgezinnen uit de tapijtstad. Zij krijgen twee keer per jaar één of meerdere kinderen uit Roemenië, met medewerking van stichting Hope4Kids. Als 2e/3e Wereldproject zamelt de werkgroep geld in voor twee projecten. Het eerste betreft een ontwikkelings-, bewegings- en leerplek in Dacia (Roemenië), met behulp van het Roemeense echtpaar Baba. Met het op te starten project dat onder hun supervisie staat, kunnen ze op meerdere vlakken de jongeren helpen in hun ontwikkeling. “Hierbij denken we aan een leer/ontwikkelingsproject in het dorp in de vorm van een speelterrein/moestuin/bewegingsplek. Van deze plek kunnen alle kinderen in het dorp gebruik maken. De plek ligt naast de dorpsschool en tegenover het kindertehuis waar Hope4Kids-kinderen wonen. Dit zijn kinderen tot zestien jaar.”

Het tweede project is een plan voor het uitbreiden en verduurzamen van een woon- en leerplek in Sânmarghita, SanPaul, voor kansarme jongvolwassenen. In samenwerking met een andere stichting worden deze jongeren in een traject van twee jaar klaargemaakt voor de maatschappij (zelfstandig leven).Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo