<< Ga terug

Struinexpeditie voor basisscholen uit Zwartewaterland

Struinexpeditie voor basisscholen uit Zwartewaterland

ZWARTEWATERLAND - Geïnteresseerde basisscholen uit Zwartewaterland kunnen in maart en april kosteloos deelnemen aan natuuruitje 'Expeditie Wildernis'. Tijdens deze educatieve struintocht voeren leerlingen uit groep 5 en 6 educatieve opdrachten uit op het agrarisch bedrijf Het Kamper Riet.

"Een ochtend avontuurlijk struinen, beleven en leren over het leven met water in de IJssel-Vechtdelta", aldus de organisatie. Ervaren expeditiegidsen begeleiden deze struintocht. "Ga op zoek naar sporen van dieren, ontdek hoeveel vogels langs de rivier leven en help boer Henk met het voorbereiden van een evacuatieplan voor zijn dieren bij hoog water. Door wie wordt boer Henk gewaarschuwd en misschien nog belangrijker, waar brengt hij zijn dieren naartoe?"

Zijn boerderij Het Kamper Riet ligt namelijk in polder de Pieper, aan het eind van de rivier de Goot en aan de rand van het Zwarte Meer. Hij heeft dus regelmatig te maken met hoogwater. Tijdens 'Expeditie Wildernis' ontdekken de leerlingen meer over het leven met water in de IJssel-Vechtdelta en over het leven op de boerderij.

De struinexpeditie wordt georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel. Na een voorbereidende les in de eigen klas, trekken de leerlingen de laarzen aan. Tijdens de expeditie gaan de kinderen aan de slag met veldwerkopdrachten over water en natuur. Ook roosteren ze broodjes boven een zelfgemaakt kampvuur. En als ze geluk hebben, zijn ze aanwezig bij de geboorte van een lammetje.

Groepen 5 en 6 van alle basisscholen in Zwartewaterland kunnen gratis deelnemen aan dit educatieve programma. De expedities worden uitgevoerd van 19 maart tot en met 13 april. Geïnteresseerde basisscholen uit Zwartewaterland kunnen contact opnemen met Natuur en Milieu Overijssel, info@natuurenmilieuoverijssel.nl, (038) 425 09 60.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo