<< Ga terug

Taakstraf voor man die buren jarenlang treiterde

Taakstraf voor man die buren jarenlang treiterde

ZWOLLE/GENEMUIDEN (JPZ) - Een 52-jarige man uit Genemuiden heeft een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf gekregen voor het jarenlang terroriseren van een gezin in zijn woonplaats. Hij bedreigde ze met de dood en stuurde ze onder meer een varkenssnuit op.

De zaak kreeg landelijke aandacht dankzij het televisieprogramma 'Gestalkt!' van SBS6. Het was voor de slachtoffers het laatste redmiddel om af te komen van het getreiter van hun buurman, de 52-jarige Ben T. Zo kregen ze rouwbrieven, een artikel over een afgebrand huis met lucifers, een kogelbrief en een varkenssnuit opgestuurd. Op die laatste zending zat dna-materiaal van T.

De verklaring van T. dat de aangevers de spuug van hem van hun raam hebben gehaald en op de varkenssnuit smeerden, acht de rechtbank ongeloofwaardig. T. had namelijk wel toegegeven herhaaldelijk op het raam van de woonkamer van zijn buren gespuugd te hebben.

Hij is vrijgesproken van het sturen van dreigende app-berichten. Het feit dat de telefoon waarvan die berichten gestuurd waren een mast aanstraalde nabij het werkadres van de verdachte vond de rechtbank onvoldoende bewijs. De rest van de feiten achtte de rechtbank wel bewezen. En die feiten zijn ernstig, schrijft de rechtbank in haar vonnis. Zo leefden de slachtoffers lange tijd uit angst met de gordijnen dicht en de deuren op slot. Hun kinderen durfden op enig moment niet naar school, uit angst de buurman tegen te komen.

T. kreeg een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar opgelegd. Tegen hem was een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden geëist. De opgelegde straf is lager omdat de rechtbank, anders dan het OM, minder feiten bewezen achtte.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo