De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Techniek Carrousel bij OVG afgesloten

Techniek Carrousel bij OVG afgesloten
Foto: Martine de Vries
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Ruim 550 leerlingen draaiden, verspreid over vier dagen, mee met de Techniek Carrousel bij de OVG. Donderdag werd deze afgesloten.

Leerlingen van het VIA-Ichtus college, Agnieten College, PieterZandt College, Greijdanus en Vakcollege Noordoostpolder kregen de kans om tijdens de Techniek Carrousel kennis te maken met verschillende aspecten van de bouw en techniek. Iedere vijftien minuten draaiden de leerlingen door naar een nieuw onderdeel.

De Beens Groep draaide dit jaar voor het eerst mee in de Techniek Carrousel. Het jubilerende bedrijf wilde de tweedejaars VMBO-leerlingen graag kennis laten maken met de waterbouw, één van de onderdelen waarin zij actief zijn. Ook Schildersvakschool en Breman Machinery hebben de leerlingen hard aan het werk gezet. Glassnijden, schilderen en een eigen telefoonstandaard lassen; het lijkt allemaal zo makkelijk, maar in de praktijk viel het soms wel eens tegen.

De achterste loods was het domein van opleidingsbedrijf Installatiewerk. Zij lieten met behulp van hun eigen BBL-studenten zien hoe je zelf een lampje kunt maken, dat de leerlingen allemaal mee naar huis mochten nemen.

Uiteraard droegen de BBL-studenten van de OVG ook hun steentje bij. Zij gingen met de leerlingen aan de slag met de onderdelen tegelen, metselen en timmeren. Tevens werd door Provrex een inkijkje gegeven in de nieuwe wereld van virtual reality. Door middel van een speciale bril konden ze ervaren hoe een bouwproject er van binnen uit ziet. Springen van daken en hoge trappen; het was een spannende ervaring.

"Na deze geslaagde dagen wordt alweer naar volgend jaar gekeken", aldus de OVG. "We hopen dan tweedejaars VMBO-leerlingen én de partners die hebben meegewerkt, weer te mogen verwelkomen." (Foto en tekst: Martine de Vries)