<< Ga terug

Tiende radiomarathon voor Villa Joep en Maud voor Leven

Tiende radiomarathon voor Villa Joep en Maud voor Leven
Foto: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - Nu de maand november is aangebroken, komt de radiomarathon van Zwartewaterland Helpt weer in zicht. Nog zes weken en dan wordt een deel van Onder de Luifel weer omgebouwd tot tijdelijke radiostudio. Voor de tiende editie, gehouden op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 december, zet het team van vrijwilligers zich opnieuw in voor de strijd tegen Neuroblastoom. Een agressieve vorm van kinderkanker.

Wie de radiomarathon al een aantal jaar volgt, weet dat drie jaar geleden ook geld werd opgehaald voor Maud voor Leven. Vlak daarna werd eigenlijk al besloten om tijdens de tiende editie opnieuw geld in te zamelen voor deze stichting. Dit jaar in combinatie met Villa Joep. “De genezingskans voor neuroblastoom is nog schrikbarend laag. Er is zoveel geld nodig. Niet alleen voor onderzoek, waar Villa Joep zich voor inzet, maar ook om de gezinnen financieel te ondersteunen. Maud voor Leven helpt ze hierbij”, aldus de organisatie. De opbrengst wordt fiftyfifty verdeeld over de stichtingen.

De opzet is net als voorgaande edities hetzelfde. Een tijdelijke studio, een veilingtafel, muziek tegen betaling, collecte en acties. Dit in samenwerking met de lokale omroep ZwartewaterFM. Alleen de locatie verschilt dit jaar. “Het is niet mogelijk om in onze vertrouwde ruimte te zitten, dus verplaatsen we ons dit keer naar de kroeg zelf", legt de organisatie uit. "Hier wordt ook van alles georganiseerd en daar zitten we nu voor het eerst middenin. Een technische uitdaging dat wel, maar wel heel leuk.”

Hoe het programma er precies uit gaat zien en wat voor acties er worden gehouden, is nog even afwachten. “Verenigingen melden vaak kort van te voren hun acties aan. Dat is ieder jaar zo. In ieder geval is er op 10 december een benefietconcert en staat op 15 december de Bingo weer op het programma. Daarnaast is er 17 december een vier uur durende sportmarathon in Welness Zwartewater en de spinningmarathon vindt dit jaar plaats op 14 januari.”

Kijk voor meer informatie op www.zwartwaterlandhelpt.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo