De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Tv-programma 'Zapp Your Planet Flower Power' op bezoek in Hasselt

Tv-programma 'Zapp Your Planet Flower Power' op bezoek in HasseltTv-programma 'Zapp Your Planet Flower Power' op bezoek in Hasselt
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - 'Zapp Your Planet Flower Power', een programma dat zich inzet voor bijen, streek onlangs neer in Hasselt. Jeline Booij nomineerde haar overgrootmoeder (omi) Buter voor een vrolijk bijentuintje, omdat zij in het ziekenhuis heeft gelegen en wel wat opfleuring kan gebruiken. Op zaterdag 6 juni rond 18.00 uur is de leerling van CBS Prins Willem-Alexander te zien op NPO 3 samen met Zapp-presentatoren Bart Meijer en Anne Appelo.

'Zapp Your Planet Flower Power' zet zich in voor de bij in Nederland. "Doordat veel tuinen bestaan uit tegels in plaats van planten, is het voor de bij erg lastig om voedsel te verzamelen", aldus de programmamakers. De Evangelische Omroep maakt samen met de NPO dit programma en roept kinderen op om zelf een bijenbloemtuintje te maken. Ook kunnen kinderen twee Zapp-presentatoren winnen die een tuintje komen aanleggen.

Op 19 mei vonden de opnames plaats in Hasselt en kwamen Bart Meijer (‘Beste Vrienden Quiz’) en Anne Appelo (‘Kinderen voor Kinderen’ en ‘Hip voor Nop’) naar Hasselt in hun door Hasselter Rick van Dijk (Van Dijk Signmakers) bestickerde E-Golf-auto's. Daar werden twee bloembakken gevuld met bloemen die aantrekkelijk zijn voor de bijen, namelijk bloemen waarbij de nectar niet te diep zit waardoor het goed bereikbaar is voor de bij.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.zappyourplanet.nl. Daar kun je ook zelf een gratis bloembom aanvragen om je eigen bloementuintje mee aan te leggen.