<< Ga terug

Twee raadsleden in het zonnetje

Twee raadsleden in het zonnetjeTwee raadsleden in het zonnetje

HASSELT – Burgemeester Bilder zette donderdagavond meteen aan het begin van de raadsvergadering twee raadsleden in het zonnetje. Roel Withaar (Gemeentebelangen) en Klaas van Olst (ChristenUnie) traden beide vijfentwintig jaar geleden toe tot de lokale politiek, de gemeenteraad van Genemuiden.

Bilder leidde zijn toespraak tot de beide heren in met een ‘politieke aardverschuiving’. Die vond onlangs plaats, bij de Provinciale Statenverkiezingen, met de intrede van Forum voor Democratie. Ook vorig jaar gebeurde dat in Zwartewaterland, toen BGZ toetrad tot de gemeenteraad.

Al eerder vond dat plaats, vertelde Bilder. In 1994 deed de partij Gemeentebelangen voor het eerst deel aan de verkiezingen voor de gemeenteraad van Genemuiden. Roel Withaar nam een van de drie zetels in en werd ook wethouder. Beide functies konden toen nog worden gecombineerd. Nog steeds zit Withaar in de gemeenteraad. “En dat doe je op karakteristieke wijze”, voegde Bilder hem toe.

De eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad, in 1994, verliep deels in mineur stemming. Diverse partijen hadden plaats moeten maken voor een nieuwe partij. Ook Reind Breman, destijds fractievoorzitter van de RPF, was niet heel vrolijk gestemd. Toch was hij positief: “Wij hebben Klaas van Olst in de fractie.” Die is tegenwoordig raadslid voor de ChristenUnie en vice-voorzitter van de raad.

Beide raadsleden kregen een bloemetje uitgereikt van Bilder voor hun 25-jarig ambtsjubileum.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo