<< Ga terug

VakantieBieb is open

VakantieBieb is open
Foto: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - De VakantieBieb is weer open. In deze gratis app staan meer dan vijftig e-books voor jong en oud. De VakantieBieb is 'het zomercadeautje' van de Bibliotheek, voor zowel leden als niet-leden.

De VakantieBieb biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. De jeugd kan tijdens de zomermaanden genieten van onder meer e-books van Barbara Barend, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.

De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elk kind makkelijk een passend boek vindt. "Met de app willen de bibliotheken kinderen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil. Het positieve effect van blijven lezen tijdens vakantieperiodes blijkt uit onderzoek en geldt voor kinderen uit alle leeftijdscategorieën."

Meer informatie over de VakantieBieb (en de titellijst) staat op www.vakantiebieb.nl. De app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus, ook zonder lidmaatschap van de Bibliotheek. De jeugdtitels zijn sinds 1 juni beschikbaar, die voor volwassenen vanaf 1 juli. In het kader van VakantieLuisteren staan in dezelfde periode verschillende VakantieBieb-titels ook als luisterboek in de LuisterBieb-app.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo