De Stadskoerier

Dinsdag, 7 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Veldschuur en Vrienden van Oldematen zoeken nieuwe voorzitter

Veldschuur en Vrienden van Oldematen zoeken nieuwe voorzitter
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

ROUVEEN/HASSELT - Veldschuur Bid en Werk en beheerder Stichting Vrienden van de Oldematen zijn op zoek naar verbreding van het bestuur, waaronder een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter en medeoprichter Jouk Huisman neemt volgend jaar afscheid.

De stichting is verantwoordelijk voor het bestuurlijke deel van het beheer van de Veldschuur. "We zijn op zoek naar verjonging", vertelt Herman Lassche. "Zodat we de stichting ook voor de toekomst kunnen waarborgen. We hebben inmiddels wel een voorzitter op het oog, maar onze oproep blijft nog even staan."

Natuurgebied De Oldematen staat bekend om z'n natuurwaarden en het verhaal van het Zwartewatersklooster en de nabijgelegen ridderbegraafplaats. “Ons doel is om de jonge en toekomstige generaties door middel van educatie en voorlichting de waarde van hun nabije omgeving te laten ontdekken. Daarnaast zetten wij ons in om dit unieke gebied de Oldematen te 'ontsluiten', zodat mensen kunnen genieten van rust, ruimte, natuur en historie", aldus het bestuur. "Dit alles vanuit de Veldschuur, het informatiecentrum voor natuur en historie, middenin de Oldematen.”

Wie affiniteit heeft met de Oldematen, over bestuurlijke ervaring beschikt en het leuk lijkt om hierin een rol te hebben, kan contact opnemen met het bestuur. Dat kan met Herman Lassche (06-46133614), Henry Jansen (06-51192183), Henry Visscher (06-23789823) en Egbert Klein Horsman (06-22936881).