De Stadskoerier

Dinsdag, 14 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Verhuizing Bibliotheek Zwartsluis naar Sluuspoort is aanstaande

Verhuizing Bibliotheek Zwartsluis naar Sluuspoort is aanstaande
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - Na een lange tijd van overleg en voorbereiding is het dan zover: de Bibliotheek Zwartsluis gaat verhuizen naar Sluuspoort. “We hebben zin in de verhuizing. Ik heb veel respect voor de tomeloze inzet van vrijwilligers en de medewerkers van de Bibliotheek. Het is een staaltje van samenredzaamheid van de bovenste plank”, zegt directeur Hans Hilbers van Bibliotheek Zwartewaterland.

Door de verhuizing is Bibliotheek Zwartsluis gesloten van 13 maart tot en met 2 april. De verwachting is dat de bieb op maandag 3 april weer open zal gaan. Vanaf dan wordt proefgedraaid met Sluuspoort.

Inmiddels is de uitleentermijn van materialen al aangepast. Deze aanpassing is op maandag 13 februari uitgevoerd. Voor bibliotheekleden betekent dit dat zij tijdens de sluitingsperiode niets hoeven in te leveren. Maandag 3 april gaat Bibliotheek Zwartsluis open van 13.30 tot 17.00 uur. Over de openingstijden na maandag 3 april volgt nog een nader bericht.

Tot 13 maart mogen bibliotheekleden net zoveel materialen meenemen als ze willen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de vestigingen in Hasselt en Genemuiden. Reserveren blijft ook mogelijk in deze periode. "Maar als u reserveert, denkt u er dan even aan de afhaallocatie te wijzigen van Zwartsluis naar de vestiging Hasselt of Genemuiden."

En het is eveneens mogelijk om digitaal te lenen. Bibliotheekleden kunnen gebruik maken van het e-bookplatform van de bibliotheek en via de LuisterBieb-app kunnen er eenvoudig luisterboeken worden gedownload.

"Als de Bibliotheek Zwartsluis is verhuisd naar Sluuspoort kunnen bibliotheekleden ook daar weer gebruik maken van een ruime keuze aan materialen", aldus Bibliotheek Zwartewaterland.