De Stadskoerier

Dinsdag, 11 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Verkeersbordenactie rond 'gevaarlijke Zwartewaterbrug' in Hasselt

Verkeersbordenactie rond 'gevaarlijke Zwartewaterbrug' in HasseltVerkeersbordenactie rond 'gevaarlijke Zwartewaterbrug' in Hasselt
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - ‘Bezorgde fietser’ Mink de Vries heeft vanmorgen rond 9.00 uur zelfgemaakte verkeersborden geplaatst op de parallelweg aan de noordzijde van de Zwartewaterbrug in Hasselt. “De verkeerssituatie voor fietsers en wandelaars is daar onduidelijk, onoverzichtelijk en zeer gevaarlijk”, laat hij weten.

De borden - één blauwe geeft aan ‘dit is een fietspad’ en de ander ‘verboden voor fietsers/ wandelaars‘ - werden respectievelijk rechts en links geplaatst aan het begin van de brug. “De praktijk is nu twee fietspaden op de brug naast elkaar”, legt De Vries uit. “Fietsers steken kriskras over en het is niet duidelijk wat nu een fietspad is, wat een wandelpad is en waar ze beginnen en/of eindigen. Je ziet mensen denken: wat moet ik nu doen? Voetgangers worden ondersteboven gereden door groepen wielrenners en vreemden worden compleet verrast wanneer in de rug opeens fietsers opduiken, komend van een voetpad.”

Deze situatie vraagt om ongelukken, is de stellige overtuiging van De Vries. “De verbeteringen rond de brug zijn prima, maar niet af”, vertelt De Vries, die voor het plaatsen van deze borden geen contact heeft opgenomen met de gemeente Zwartewaterland. “De gemeente is nu wel erg veel borden vergeten te plaatsen. Misschien gebeurt dat nog wel, maar veel gemeenten plaatsen dan noodborden in de tussenperiode.”

De Vries verwacht overigens niet dat de borden er erg lang zullen staan. Hij ziet de actie dan ook vooral als ‘oproep en signaal naar de gemeente’.