De Stadskoerier

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

VIDEO | Leerlingen maken bij OVG kennis met bouw, techniek en infra

Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Bij de OVG in Genemuiden startte vrijdagmorgen de Techniek Carrousel. Op vier dagen maken in totaal ruim vijfhonderd leerlingen uit het VMBO kennis met verschillende onderdelen in de bouw, techniek en infra sector. Dat doen zij door middel van workshops, die gehouden worden in samenwerking met de Schildersvakschool, Breman Machinery, InstallatieWerk, Beens Groep en Palet Schilderwerken.

Onder andere schilderen, lassen, prefab-huisjes in elkaar zetten, tegelen, metselen en installatiewerk; de tweedeklas-leerlingen - van scholen uit Kampen, Zwartsluis, Urk en Staphorst - maken tijdens de workshops kennis met de verschillende werkzaamheden en technieken. In groepjes wisselen ze de onderdelen af.

Het mes snijdt aan twee kanten tijdens deze Techniek Carrousel. Leerlingen krijgen een goed beeld van hun wellicht toekomstige vakgebied, terwijl bedrijven kunnen laten zien hoe mooi het werken in de bouw, techniek en infra sector is. Ook het tekort aan arbeidskrachten in deze vakgebieden zal daarbij een rol spelen.

Ook volgende week maandag, dinsdag en donderdag krijgt de OVG nog vele leerlingen over de vloer.