De Stadskoerier

Woensdag, 3 juni 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Vocalgroep Lok en Lol geeft optreden in Sluuspoort

Vocalgroep Lok en Lol geeft optreden in Sluuspoort
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - Mogelijk is er een traditie geboren, want evenals in 2019 verzorgt vocalgroep Lok en Lol ook in 2020 weer een concert in Sluuspoort. "Met de ervaring van het afgelopen jaar nog in gedachten, kan op voorhand al worden gesteld dat dit weer een prachtig, muzikaal feestje gaat worden", aldus de organisatie. Lok en Lol is vrijdag 24 januari te gast in Sluuspoort.

De groep brengt een afwisselend programma, met nummers van onder anderen Lady Gaga, Guy Sebastian en Jason Mraz. Maar ook musical- en filmmuziek is gewild bij de leden, dus dat zal niet ontbreken. "Leuk extra element is dat verschillende kleine groepjes vanuit de groep hun favoriete ‘Lok en Lol-lied’ laten horen. En dat alles gaat zich afspelen in een gezellige, informele sfeer waarin plezier de hoofdrol krijgt. Niet alleen voor dirigent en leden van Lok en Lol, maar zeker ook voor het publiek."

Lok en Lol is een samenstelling van zeventien enthousiaste, geselecteerde zangleerlingen van Barbara Lok. In 2011 werd vol enthousiasme begonnen vanuit Sint Jansklooster. Inmiddels repeteren de leden maandelijks onder leiding van Lok in Sluuspoort Zwartsluis. "De groep onderscheidt zich vooral door te streven naar een hoge muzikale kwaliteit. De uitdaging om mooie, moeilijke arrangementen (de meeste van de hand van dirigent Barbara Lok) onder de knie te krijgen, is een van de factoren waardoor ze met zo veel plezier zingen met elkaar."

Het repertoire is divers, soms afhankelijk van het project waar ze hun medewerking aan verlenen. Zo heeft Lok en Lol onder andere als backing vocal gezongen bij het Rabo Regio Concert in Steenwijk met Pearl Joan en Charly Luske. Ook hebben ze tijdens dit concert enkele eigen nummers gezongen. Verder heeft Lok en Lol medewerking verleend aan het concert ‘U2 by the 3JS’, aan de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel én aan de opening van het culturele seizoen in Steenwijkerland.

Het optreden begint om 20.00 uur. Sluuspoort is open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro, inclusief een kop koffie of thee. Na afloop van het optreden kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.