<< Ga terug

Volksfeest in Genne biedt vermaak voor jong en oud

Volksfeest in Genne biedt vermaak voor jong en oudVolksfeest in Genne biedt vermaak voor jong en oudVolksfeest in Genne biedt vermaak voor jong en oudVolksfeest in Genne biedt vermaak voor jong en oudVolksfeest in Genne biedt vermaak voor jong en oudVolksfeest in Genne biedt vermaak voor jong en oudVolksfeest in Genne biedt vermaak voor jong en oud

GENNE - De Oranjevereniging Genne en omgeving vierde zaterdag haar jaarlijkse volksfeest. Het weer was goed met rond de 22 graden en af te toe een zonnetje. De kinderen konden zich vermaken op gratis attractie’s zoals een rodeostier en een hindernisbaan voor de jongsten.

’s Middags werden diverse spelen voor kinderen tot veertien jaar gehouden. Zij konden deelnemen aan onderdelen en werden ingedeeld in groepen per leeftijd. In totaal waren er rond de honderd kinderen. "We zien de laatste jaren een toename van het aantal kinderen op de middagspelen", aldus de organisatie. "Wat ons stimuleert hier zeker mee door te gaan."

De kinderen streden om de hoogste eer, aangemoedigd door familie en bekenden. Voor elke leeftijdscategorie had de Oranjevereniging prijzen beschikbaar gesteld. De kinderen tot de leeftijd van zes jaar konden een aardige attentie uitzoeken. Ze genoten van de gratis limonade, ijs en spekjes. Ook de suikerspin vond gretig aftrek.

’s Avonds organiseerde de Oranjevereniging het jaarlijkse kampioenschap hooivorkgooien van Genne en omgeving. Het gaat hierbij om wie de meeste punten behaalt in drie worpen, door een hooivork in een 'dartbord' (een ronde hooibaal met getallen er op) te gooien. De winnaars van het hooivorkgooien waren bij de mannen Robin Zuidema en bij de vrouwen Herlinda Kloek.

In de consumptietent was voor de kleinsten kindersnoep te verkrijgen en gratis ranja, voor de ouderen waren er naast het natje ook broodjes hamburger, beenham en gehaktballen te kopen.

Het tweede spel van de avond bestond uit een tweetal strobalen gooien over drie verschillende hoogtes, spijkerslaan en daarna op een duoski terug. "We hadden veel deelnemers voor dit spel en het publiek reageerde enthousiast", laat de organisatie weten. "De winnaars zijn Michael en Lesly Roessink."

Na de spelen werd om 23.00 uur de verloting gehouden met als hoofdprijs een hogedrukreiniger en vele andere prijzen. Rond 24.00 uur was het geslaagde feest ten einde.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo