<< Ga terug

Volle bak tijdens dialectavond HVH in Oude Stadhuis

Volle bak tijdens dialectavond HVH in Oude StadhuisVolle bak tijdens dialectavond HVH in Oude StadhuisVolle bak tijdens dialectavond HVH in Oude StadhuisVolle bak tijdens dialectavond HVH in Oude StadhuisVolle bak tijdens dialectavond HVH in Oude StadhuisVolle bak tijdens dialectavond HVH in Oude Stadhuis

HASSELT - Volle bak maandag tijdens de eerste Hasselter dialectavond in het Oude Stadhuis, met een kleine zestig mensen. De animo was zelfs zo groot dat er een wachtlijst was. Vanavond vindt de tweede dialectavond plaats.

De dialectwerkgroep van de Historische Vereniging Hasselt (HVH) is de organisator. Zij had een programma samengesteld met verhalen, gedichten en een quiz met mooie foto's van Hasselt. Deelnemers moesten bijvoorbeeld raden welke plek in de Hanzestad op de foto te zien was. Dat lijkt misschien niet moeilijk, maar de foto's waren ingezoomd op details.

Ook werd bekend gemaakt dat op zondag 26 november vanaf 19.00 uur een kerkdienst in het dialect plaatsvindt in de Hasselter Baak, met dominee Klaas vd Kamp. Verschillende psalmen worden speciaal voor deze dienst omgezet naar de streektaal.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo