De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Voorbereidingen Genemusiment in volle gang

Voorbereidingen Genemusiment in volle gang
Foto: Klaas Noordstra
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Genemusiment wordt dit jaar gehouden op zaterdag 16 september. Het heringerichte Havenplein en omgeving worden dan omgetoverd tot evenemententerrein.

Het SCEG-bestuur heeft de voorbereidingen voor dit tweejaarlijkse culturele evenement al in november opgestart. Inmiddels is de dag in grote lijnen ingedeeld. "Dit kan niet zonder werkgroepleden, die afkomstig zijn uit meerdere geledingen van Genemuiden", legt SCEG uit. "Sommigen zijn 'oude rotten' terwijl anderen nieuw zijn en bruisen van de originele ideeën."

Tijdens Genemusiment is overdag veel te doen, luisteren, zien en proeven. "Het wordt een dag voor het gehele gezin, want er is niet alleen vertier voor de 'ouderen', maar zeker ook voor de kinderen."

De werkgroep wil het middagprogramma naadloos laten aansluiten op het avondprogramma. Terwijl er het nodige entertainmant is, is de plaatselijke horeca aanwezig met lekkere hapjes en drankjes. "Geen enkele reden dus om tussen de programmaonderdelen door naar huis te gaan om te eten, want dat kan prima op het gezellige Havenplein. Maak dus de gehele dag vrij voor Genemusiment."

Op het bordes voor ’t Olde Stadhuus wordt een immens groot podium met overkapping gebouwd, waar ’s middags door plaatselijke koren en groepen gebruik van wordt gemaakt. Aan het eind van de middag richt de crew van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso het podium en geluid in voor een mooie afsluiting. Dit orkest verzorgt ’s avonds een optreden, met iemand waarvan de organisatie de naam nog even geheim houdt. "Zij zullen ongetwijfeld zorgen voor één van de hoogtepunten van Genemusiment 2017."

Overige programmaonderdelen worden de komende tijd gecommuniceerd.