De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Voorlezen in Bibliotheek Hasselt

Voorlezen in Bibliotheek Hasselt
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Sinds januari leest een groep enthousiaste vrijwilligers iedere woensdagmiddag voor in Bibliotheek Hasselt. De belangstelling is wisselend, de ene week zijn er meer kinderen dan de andere. "Daarom willen we nogmaals de aandacht vestigen op deze activiteit", aldus de organisatie.

"Voorlezen is namelijk ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de voorlezer. Bovendien is heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen."

In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. "Kinderen leren nieuwe woorden en hoe een goede zin is opgebouwd. En door met het kind ook te praten over het boek, wordt hij of zij gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan. In de tweede plaats leren kinderen goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert ook de fantasie van het kind."

De organisatie hoopt dan ook dat er veel kinderen (van 3 tot 7 jaar) komen luisteren naar de verhalen op de woensdagmiddag vanaf 15.00 uur (behalve in de zomervakantie).