De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Wagenbouwers onthullen plannen tijdens eerste 'Ontwerpexpo' van Corso Vollenhove

Wagenbouwers onthullen plannen tijdens eerste 'Ontwerpexpo' van Corso VollenhoveWagenbouwers onthullen plannen tijdens eerste 'Ontwerpexpo' van Corso Vollenhove
Redactie: Bas Wilberink

VOLLENHOVE - Ruim driehonderd belangstellenden kwamen vrijdagavond in De Burght een kijkje nemen tijdens de eerste 'Ontwerpexpo' van Corso Vollenhove. Zij zagen welke ontwerpen er dit jaar door de groepen worden gebouwd.

Vanaf 19.30 uur stroomt De Burght vol met nieuwsgierige corsoliefhebbers. Ook veel wagenbouwers zijn aanwezig, want zij onthullen deze avond hun plannen voor het Corso van 2019. Verspreid door de zaal staan maquettes opgesteld en zijn er tekeningen te zien. Na deze expositie van de ontwerpen is het om 20.00 uur tijd voor de presentaties. Iedere wagenbouwgroep licht het idee voor het aankomende Corso toe. Vaak worden hierbij korte video’s getoond.

De 'Ontwerpexpo' werd georganiseerd door de wagenbouwers en de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (VVVV). Zij kijkt terug op een geslaagde avond. "De organisatie wil in de eerste plaats iedereen bedanken voor alle belangstelling en de gezellige avond. Daarnaast een groot applaus voor de wagenbouwers, die veel tijd en energie hebben gestoken in maquettes, tekeningen en presentaties."

De 'Ontwerpexpo' is ontstaan uit eerdere bijeenkomsten waarbij ontwerpen werden tentoongesteld. "Dat was kleinschaliger, zo werd er bijvoorbeeld niet gepresenteerd. Deze avond is een hele mooie stap vooruit. Tevens is het leuk om het nieuwe corsoseizoen zo samen te openen."

In de pauzes en achteraf wordt nog druk nagepraat. "Dat belooft weer een Corso van hoog niveau te worden", klinkt het in de zaal. Tijdens de 'Ontwerpexpo' konden de aanwezigen via muntjes hun stem uitbrengen op de groep die in augustus de meeste kans maakt op de ereprijs. Volgens zo'n 250 stemmers maken De Vereniging, titelverdediger Stark Wark en Fatal Attraction de meeste kans op de winst. Op zaterdag 24 augustus is te zien of deze voorspelling juist is, want dan rijden de grote dahliakunstwerken weer door Vollenhove.

Foto’s en video’s van de eerste 'Ontwerpexpo' van Corso Vollenhove zijn te vinden op de Facebook- en Instagram-pagina van Corso Vollenhove.