<< Ga terug

Waterschap zoekt voorlichters 'met passie voor water, natuur en dijken'

Waterschap zoekt voorlichters 'met passie voor water, natuur en dijken'
Foto: Waterschap Drents Overijsselse Delta

REGIO - Waterschap Drents Overijsselse Delta is op zoek naar mensen die het leuk vinden om voorlichting te geven over de diverse taken van een waterschap. "Omdat de aanvragen naar voorlichtingsactiviteiten toenemen, heeft het waterschap meer vrijwillige voorlichters nodig."

Activiteiten van de nieuwe voorlichters zijn divers. "Voorkeuren aangeven is uiteraard geen enkel probleem", aldus het waterschap. "WDODelta is op zoek naar voorlichters voor het geven van gastlessen op basisscholen of het voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld om de Democratiegame te spelen of uit te leggen wat het waterschap doet op het gebied van dijken, duurzaamheid en de gevolgen van de klimaatverandering. Maar ook algemene lessen over de rol en taken van het waterschap worden aangeboden."

Daarnaast is hulp welkom bij evenementen waar het waterschap aanwezig is met VR-brillen en de klimaattafel. Ook kunnen voorlichters worden ingezet voor een rondleiding op een groot gemaal of een rioolwaterzuivering en zoekt het waterschap specifiek naar voorlichters die het leuk vinden om met kinderen op pad te gaan om waterdiertjes te zoeken.

Waterschap Drents Overijsselse Delta verbouwt momenteel de sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd (Dalfsen). Bedoeling is dat deze woning vanaf dit voorjaar wordt ingezet als centraal informatiepunt voor het werk van het waterschap en projecten, maar ook voor voorlichting over de regio en het Vechtdal. Daarnaast wil het excursies gaan aanbieden bij Vechterweerd.

‘Watervoorlichters’ worden ingezet op vrijwillige basis (oproep) en ontvangen een onkostenvergoeding en training. Belangstellenden kunnen hun belangstelling kenbaar maken door een mail te sturen naar lerenoverwater@wdodelta.nl. Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met het waterschap via (088) 233 1200.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo