De Stadskoerier

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Werkzaamheden rond kruising op Vaartweg starten maandag

Werkzaamheden rond kruising op Vaartweg starten maandag
Foto: Bas Wilberink
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Ter hoogte van de kruising Zandvoortweg en Terwee in Hasselt past Schagen Infra in opdracht van de gemeente Zwartewaterland de aansluiting op de Vaartweg N377 aan. De werkzaamheden starten op maandag 20 januari en duren naar verwachting tot begin april. De werkzaamheden zorgen voor enige verkeershinder.

"De aanpassingen in de Vaartweg zorgen ervoor dat het autoverkeer wordt geremd en er een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers ontstaat", laat de gemeente weten. "Voetgangers en fietsers kunnen de Vaartweg in twee etappes oversteken. Ook is de aansluiting van de Vaartweg op Ter Wee overzichtelijker. Ter Wee wordt haaks aangesloten op de kruising. De fietsoversteek wordt gecombineerd met de (te verbreden) duiker van de Boekweitendam."

De Zandvoortweg is vanaf begin maart afgesloten voor al het verkeer vanaf de aansluiting van de Verkavelingsweg tot aan de Vaartweg. Van half januari tot eind maart kan het verkeer de werkzaamheden aan de Vaartweg passeren. Het verkeer moet dan wel rekening houden met enige verkeershinder. De Vaartweg is afgesloten vanaf het moment dat de werkzaamheden op het kruispunt zelf starten. Om deze periode zo kort mogelijk te maken, werkt Schagen doordeweeks, op zaterdag, overdag en ’s nachts. De precieze datum wordt later bekend gemaakt.