<< Ga terug

Winkel in 't Olde Staduus breidt aanbod verder uit

Winkel in 't Olde Staduus breidt aanbod verder uit
Foto: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Het winkeltje in 't Olde Staduus verkoopt nu ook appelsap van boerderij Hoogstamboomgaard Het Holt uit Mastenbroek.

"Hun appeloogst wordt verwerkt tot heerlijk appelsap. Eén dag in het jaar, dit jaar was dat op 5 oktober, komt de Welsumse Sapmobiel langs aan de Nieuwe Wetering in Mastenbroek. De hele dag was het een komen en gaan van fruitboomeigenaren die hun oogst laten persen tot puur appelsap zonder toevoegingen van suiker en conserveringsmiddelen."

Het is puur sap dat door een pasteuriseerproces minimaal twee jaar houdbaar is. "Bij pasteuriseren wordt het sap 4 minuten tot 80 graden Celsius verhit. De 5 liter-pakken zijn door een tapkraantje heel handig in gebruik. En na opening van het pak is het sap nog minimaal twee maanden houdbaar."

Boomgaard Het Holt heeft alleen oude appelrassen zoals Sterappel, Notarisappel, Goudreinet, Groninger Kroon, Gravensteiner, Ellison's Orange, Winter Zijdenhempje, Zoete Kroon en nog diverse andere soorten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo