De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Wycher Bakker van Eurom 'Ondernemer van het Jaar'

Wycher Bakker van Eurom 'Ondernemer van het Jaar'
Foto: Theo Smits
Redactie: Bas Wilberink

GENEMUIDEN - Wycher Bakker van Eurom uit Genemuiden heeft donderdag de award voor 'Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2019' in de wacht gesleept. Dit gebeurde op de achtste editie van het Regio Zwolle Congres. De winnaar is gekozen door de vakjury (2/3) en publieksstemmen (1/3) die tussen 15 november en 11 december zijn binnengekomen in de stemmodule op Regio Zwolle Connect.

30 miljoen euro omzet met 30 medewerkers; dat is waar Bakker 'ontzettend trots' op is. "Op zijn 25ste stapte hij gepassioneerd in het familiebedrijf", aldus de organisatie van de awards. "Samen met zijn superteam heeft hij Eurom laten uitgroeien tot zelfontwikkelde groothandel in seizoensproducten zoals (hogedruk)reiniging, tuingereedschap en -bewatering, terras- en binnenverwarming, klimaatbeheersing en aggregaten. Eurom maakt een kwalitatief professioneel product bereikbaar voor de consument. Daarnaast ontwikkelt Eurom iedere twee weken één noviteit, een product dat nog niet bestaat en perfect inspeelt op de behoefte van de consument. Wycher realiseert zich dat hij met Eurom veel energieverslindende apparaten verkoopt. Hij neemt daarin zijn verantwoordelijkheid door deel te nemen aan strenge keuringen en zich aan te sluiten bij een keurmerk dat de lat elk jaar weer hoger legt als het gaat om verantwoord ondernemen. Zo houdt Eurom mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht."

Robbert-Jan van de Worp van het in Zwolle gevestigde 2Solar software werd benoemd tot 'Starter van het Jaar'. De winnaars ontvingen uit handen van Marius Nijland (voorzitter vakjury) en Johan van Marle (lid vakjury en 'Ondernemer van het jaar Regio Zwolle 2018') de felbegeerde awards. Deze zijn ontworpen en geproduceerd door zes studenten uit de opleidingen ruimtelijke vormgeving en audiovisueel van het Cibap uit Zwolle. Naast de awards kregen beide ondernemers een cheque aangeboden die ze kunnen inzetten op het gebied van persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, aangeboden door Current Leadership, Peppergym, Baker Tilly, Dommerholt Advocaten, Briljant Orange, PEC Zwolle, VNO-NCW regio Zwolle en MKB Nederland Regio Zwolle.

Pieter Romijn (Qesto Motors) en Ludo Tissing (AerSMASH XL) waren de andere genomineerden in de categorie 'Starter van het jaar Regio Zwolle 2019'. Andere genomineerden in de categorie 'Ondernemer van het Jaar 2019' waren Arend-Jan Horst (AKROH Industries) en André Jansen (Maan Group). De ondernemers werden beoordeeld door een jury bestaande uit Marius Nijland, Gido Frühling, Johan van Marle, Lisa Heethaar, Martin van der Sluis en Edwin Peterman. De verkiezing is een initiatief van MKB Nederland Regio Zwolle en VNO-NCW Midden regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Zwolle.