De Stadskoerier

Zaterdag, 19 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Zes man op straat na 'al dan niet toevallig' faillissement in Genemuiden

Zes man op straat na 'al dan niet toevallig' faillissement in Genemuiden
Redactie: Enrico Kolk

GENEMUIDEN - T. Brouwer Genemuiden BV is eerder deze week door de rechter failliet verklaard. Alle zes personeelsleden zijn gisteren door de curator ontslagen, meldt die.

De curator, mr. Hans Both, heeft een eerste inventariserend gesprek gehad met de bestuurder en de adviseur daarvan. “Vijf jaar geleden is er een structurele reorganisatie geweest. Alles wat waarde heeft, is in een aparte bv gestopt. Alles wat risico heeft, is ook in een aparte bv gestopt en die is nu failliet”, aldus Both.

Tijdens het gesprek bleek dat de adviseur eigenaar stelt te zijn van al het rollend materiaal, de machines, maar ook de tafels en stoelen tot de pennen aan toe. “Dus we hebben hier te maken met het bedrijf dat helemaal leeg is en alleen maar personeel heeft”, stelt Both.

Bij de reorganisatie (overigens als gevolg van een eerder faillissement), kocht buurman Van Dijk Containers het onroerend goed, in het kader van voorgenomen uitbreidingswensen. “Bij die koop is afgesproken dat Brouwer het terrein nog vijf jaar mocht huren. Brouwer moet nu opkrassen en al dan niet toevallig is het nu failliet verklaard.”

Volgens Both gooien de bestuurder en adviseur van het bedrijf het faillissement op ‘slechte prijzen’ en ‘corona’. “Naar wat ik hoorde heeft Van Dijk vijf jaar lang gebruikgemaakt van een van de personeelsleden, maar daar geen euro voor betaald. Anderzijds hoefde Brouwer waarschijnlijk geen huur te betalen.”

Aan de curator de taak om dat allemaal uit te gaan zoeken. Het bedrijf richtte zich op de verhuur van vrachtauto's, grondverzetmachines, rijplaten en draglineschotten en levering van diverse soorten zand, grond en verhardingsmateriaal. De Stadskoerier vroeg het bedrijf om een reactie, maar dat telefoongesprek werd voortijdig beëindigd.