De Stadskoerier

Maandag, 25 mei 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Zomerserie orgelconcerten in Grote Kerk Vollenhove

Zomerserie orgelconcerten in Grote Kerk Vollenhove
Redactie: Bas Wilberink

VOLLENHOVE - In de Grote of Sint Nicolaaskerk in Vollenhove wordt deze zomer opnieuw een zomerserie orgelconcerten georganiseerd. Het historische Bosch/Schnitger-orgel (1686) wordt op acht vrijdagavonden bespeeld vanaf 20.00 uur. Op vrijdag 12 juli wordt het tweede concert gegeven door Arjen Leistra, organist van de Grote of Sint Janskerk in Schiedam.

Hij speelt een afwisselend programma met barokmuziek van Buxtehude en Bach en werken uit de Franse, Duitse en Nederlandse romantiek van Guilmant, Karg-Elert en Cornelis de Wolf (‘Wie maar de goede God laat zorgen’). Behalve organist van de Grote Kerk is Leistra ook stadsorganist van Schiedam. Hij studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag bij onder andere Arie Keijzer en Ben van Oosten en in Parijs bij Marie-Claire Alain. Hij geeft concerten door heel Nederland en ook in vele andere landen.

De orgelconcerten in Vollenhove beginnen op vrijdagavond om 20.00 uur en duren ruim een uur. De organist geeft vooraf een mondelinge toelichting op het programma. De toegangsprijs bedraagt 10 euro per persoon (tot en met vijftien jaar gratis). De overige concerten worden gegeven door André van Vliet (19 juli), Toon Hagen (26 juli), Harm Hoeve (2 augustus), Gerben Budding (9 augustus), Evert van de Veen (16 augustus) en Minne Veldman (Bachconcert op 23 augustus).