De Stadskoerier

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

'Zonder sponsoren geen Koningsdag, Euifeest en Sinterklaas'

'Zonder sponsoren geen Koningsdag, Euifeest en Sinterklaas'
Redactie: Bas Wilberink

HASSELT - Oranjevereniging Hasselt hield onlangs een sponsoravond als dank aan alle lokale ondernemers die het afgelopen jaar een bijdrage hebben geleverd aan een geslaagde Koningsdag, Euifeestweek en/of intocht van Sinterklaas. Een bijdrage die niet altijd in geld, maar ook in natura wordt gedaan.

Een mooi voorbeeld is de recente sponsorovereenkomst met The Webhouse. “Als ondernemer lever ik graag een bijdrage aan de culturele activiteiten in mijn woon- en vestigingsplaats”, zegt eigenaar Henk van Hoffen. “Daarom realiseren wij een nieuwe website voor de Oranjevereniging en onderhouden deze , in ieder geval, de komende vijf jaar.”

Oranjevereniging Hasselt hoopt dat dit goede voorbeeld doet volgen en dus werd de sponsoravond afgetrapt met de ondertekening van de sponsorovereenkomst met The Webhouse. “Wij zijn hard toe aan een nieuwe website en dus heel blij met dit genereuze aanbod”, stelt Joost Morsink, interimvoorzitter Oranjevereniging Hasselt. Gedurende de rest van de avond passeerden de (voorlopige) invulling van de komende activiteiten de revue. De sponsoren werd gevraagd of zij opnieuw een bijdrage willen overwegen, want evenals de drieduizend leden zijn zij onmisbaar voor een geslaagde Koningsdag, Euifeestweek en intocht van Sinterklaas. Naast deze activiteiten levert Oranjevereniging Hasselt een actieve bijdrage aan de Dodenherdenking op 4 mei.

Nieuw bestuur

De sponsoravond werd ook aangegrepen om het nieuwe bestuur aan de sponsoren voor te stellen. Het komende jaar vormen Joost Morsink, Job Treffers, Dennes de Vries, Rieneke van der Kolk, Siegrit de Bruijn, Miranda Veldman en Freerk Oldenburger de drijvende kracht achter de reeds genoemde activiteiten. “Natuurlijk kunnen wij deze activiteiten niet zonder de steun van onze vele vrijwilligers organiseren”, vult Morsink terecht aan.

Wie op de hoogte wil blijven van alles wat Oranjevereniging Hasselt doet, kan straks terecht op de nieuwe website, maar is tot die tijd aangewezen op www.facebook.com/oranjevereniging.hasselt.