<< Ga terug

Zonnebloem Hasselt bezoekt Schoonewelle

Zonnebloem Hasselt bezoekt Schoonewelle
Foto: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - Vanuit Hasselt is het zo dichtbij: Museum Schoonewelle. De oude historie van Zwartsluis en omgeving wordt daar levend gehouden. Dat ontdekten ook (vaak weer opnieuw) de 34 gasten met hun begeleiders van de Zonnebloem, afdeling Hasselt onlangs.

Zowel de tentoonstelling over de geschiedenis van Zwartsluis als het natuurhistorische deel kregen volop belangstelling. Omdat het museum rolstoelvriendelijk is, waren er ook geen belemmeringen en kon iedereen volop genieten en oude herinneringen ophalen.

"Men herkende karakteristieke plaatsen en bewoners van Zwartsluis", aldus de Zonnebloem. "Vaak ook 'oude bekenden' uit Hasselt. Mooi geƫxposeerd waren de indrukken uit de natuur rondom Zwartsluis met de beplanting en de vogels. Na afloop was er een bezoek aan het atelier van Freddy Weijs gepland. Ook dat werd druk bezocht."

Nieuwe gasten en vrijwilligers welkom

Het gaat voorspoedig met de Zonnebloem. "Daarom zouden wij ons 'legertje' vrijwilligers, die vitaal genoeg zijn om eventueel gasten te begeleiden en een rolstoel te drukken, graag willen uitbreiden", aldus de Hasselter afdeling. "Ook is er weer plaats voor nieuwe gasten. Bent u chronisch ziek of lichamelijk gehandicapt en zou u graag willen deelnemen aan onze activiteiten? Neem dan contact met ons op. De Zonnebloem is er voor om u volledig daarbij te begeleiden als dat nodig mocht zijn."

Contact opnemen kan per e-mail: zonnebloemhasselt1993@gmail.com of telefonisch met Jan Palland, 06-30 00 11 92.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo