De Stadskoerier

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Zonnestroomproject gaat feestelijk van start

Zonnestroomproject gaat feestelijk van start
Foto: John Bakker
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - Het eerste coöperatieve zonnestroomproject in Zwartewaterland is klaar. Op 15 maart wordt het project feestelijk in gebruik genomen. Alle inwoners hebben de mogelijkheid te participeren en die vrijdag een kijkje te komen nemen.

John Bakker, voorzitter Energiek Zwartewaterland: "Het zonnedak is veel sneller opgeleverd dan verwacht dankzij het voortvarende werk van Jonathan van den Berg en zijn team van Masters in Solar. Dat betekent dat wij als energiecoöperatie 'Energiek Zwartewaterland' nu al energieleverancier zijn geworden van groene lokaal opgewekte stroom."

Verschillende inwoners van Zwartewaterland zijn participant geworden. Bakker: "Zij gaan daarmee dankzij een belastingkorting vijftien jaar lang flink besparen op hun stroomtarief. Er zijn nog enkele participaties beschikbaar. Vrijdag staat het bestuur klaar om belangstellenden te informeren over het project, duurzame energie en de participatiemogelijkheden. Maar bovenal is het een feestelijk moment waar we trots op zijn, dat ingeluid wordt door wethouder duurzaamheid Albert Coster."

De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 15 maart om 16.30 uur bij het zonnedak aan de Zwartewaterkloosterweg 2.