De Stadskoerier

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

ZwartewaterFM komt met Pools radioprogramma

ZwartewaterFM komt met Pools radioprogramma
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTEWATERLAND - ZwartewaterFM komt met een Pools radioprogramma. Hiermee geeft de lokale omroep van Zwartewaterland invulling aan haar taak om radio te maken voor zoveel mogelijk inwoners van Zwartewaterland.

Voorzitter Tiem van Dalfsen: "Ik heb begrepen dat er meer dan duizend arbeidsmigranten in onze gemeente woonachtig en/of werkzaam zijn. Het grootste gedeelte hiervan is afkomstig uit Polen. Dan is het natuurlijk goed om ook voor deze groep een wekelijks radioprogramma te maken".

De 36-jarige Mariusz Biskupski gaat de presentatie voor zijn rekening nemen. "Mariusz is geboren in Stuchowo (een klein plaatsje bij de Baltische Zee in Polen) en al vanaf 2007 werkzaam in Nederland", aldus ZwartewaterFM. "Sinds 2011 woont hij met vrouw en kinderen in Genemuiden. Mariusz is de Nederlandse taal redelijk machtig, maar heeft er bovenal veel zin in om dit programma in zijn moedertaal te presenteren. Samen met Henk-Jan Overmars (van het programma 'Actueel') heeft hij een format gemaakt, waarmee hij zijn programma gaat invullen."

De jonge Pool is enthousiast en heeft al meerdere idee├źn hoe hij invulling wil geven aan zijn programma ‘Polska’. Het is de bedoeling om met name Poolse mensen te interviewen over hun werk, leefomstandigheden en zaken waarmee ze hier in Nederland te maken krijgen. Daarnaast kan informatie worden verstrekt vanuit bijvoorbeeld de gemeente Zwartewaterland. Tussen de interviews wordt muziek gedraaid.

Het programma 'Polska' is voor de eerste keer te beluisteren op 22 februari tussen 9.30 en 10.00 uur. Naar verwachting zal Biskupski het daarna wekelijks presenteren op ZwartewaterFM. ZwartewaterFM is te ontvangen op 107,3FM in de ether en 104.1 op de kabel. Daarnaast is het programma te beluisteren via de livestream op www.zwartewaterfm.nl.