<< Ga terug

Zwem4daagse en miniveld-voetbal in Zwartsluis 'met trots' afgesloten

Zwem4daagse en miniveld-voetbal in Zwartsluis 'met trots' afgesloten
Foto: Roel Huls

ZWARTSLUIS - Voorafgaand aan de prijsuitreiking van het mini-veldvoetbaltoernooi in Zwartsluis sprak SZZ-voorzitter Roel Huls donderdagavond over 'een prachtige sportweek' in Zwartsluis. De deelname aan de 45e editie van de Zwem4daagse in De Kragge was groot. Maar liefst 691 zwemmers trokken vier dagen lang hun baantjes in de zwemarena. Vorig jaar waren dat er 653.

Op het naast geleden veld werd 's middags een mini-veldvoetbaltoernooi gehouden voor de jeugd en 's avonds voor de senioren. De organisatie hiervan was in handen van de familie Moorman. Het zorgde voor veel publieke belangstelling onder gunstige weersomstandigheden. Voor het jeugdtoernooi hadden zich vijf ploegen ingeschreven en voor de senioren tien. Daarnaast waren er veel nevenactiviteiten georganiseerd. Een programma voor elk wat wils.

De zwembadvoorzitter bedankte iedereen voor de grote inzet en medewerking. Alles is goed verlopen. "Elk jaar is het weer een groot sportfeest om allemaal enthousiast en trots op te zijn", aldus Roel Huls. "Tegelijk zien wij ook hoe betrekkelijk het soms kan zijn als wij horen over het pijnlijke bericht van de jonge talentvolle Ajax-voetballer Nouri met blijvende hersenschade en weinig kans op herstel. Velen leven met hem, zijn familie en ploeggenoten mee."

De deelnemers aan de Zwem4daagse kregen donderdagavond hun verdiende medaille. Bij het voetballen waren bij de jeugd de teams De Trekkers en De Kraggenballen de winnaars. Bij de senioren werd won Kinderopvang Bij Marloes het toernooi. In de finale werd het Poolse team van H en G Vastgoed verslagen. Aanvoerder Robin Rook kreeg de wisselbeker van locatiemanager Jan Rook en de SZZ-voorzitter uitgereikt.

De zwemsport leeft in Zwartewaterland. Niet alleen in Zwartsluis was er een grote deelname aan de zwemvierdaagse. In Genemuiden deden deze week ruim 400 zwemliefhebbers mee en enkele weken geleden telde de zwemvierdaagse in het openluchtbad Hasselt eveneens ruim 400 zwemmers.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo