De Stadskoerier

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis

Zwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemers

Zwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemersZwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemersZwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemersZwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemersZwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemersZwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemersZwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemersZwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemersZwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemersZwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemersZwem4daagse in Zwartsluis start met 660 deelnemers
Redactie: Bas Wilberink

ZWARTSLUIS - Locatiemanager Jan Rook liep maandag als een tevreden man rond in het zwembad De Kragge in Zwartsluis. Het aantal deelnemers aan de zwemvierdaagse was weer groot. Alles boven de 600 zwemmers ziet hij als een bonus. Met 660 deelnemers op de eerste dag telt hij dus 60 ‘bonuspunten’.

En voor het traditionele mini-veldvoetbaltoernooi is eveneens weer grote belangstelling. Bij de jeugd doen vijf teams mee, bij de senioren hebben zich tien teams ingeschreven. De organisatie hiervan is in handen van de familie Moorman. SZZ-voorzitter Roel Huls reikt donderdagavond de prijzen uit.

In de Sluziger zwemarena werden door het fraaie zomerweer onder een open dak de baantjes gewommen. Voor de junioren zijn dat er tien, voor de senioren twintig baantjes.

Vorig jaar trok het jaarlijkse zwemfeest 650 zwemmers. Dit aantal is in deze 45e editie nu al overschreden. Volgens Jan Rook zijn er dinsdag ook nog nieuwe inschrijvingen te verwachten. Op de slotdag krijgt iedereen een medaille. Vrijdag is er een inhaaldag.

Behalve zwemmen en voetballen zijn er allerlei nevenactiviteiten. Op de website van zwembad De Kragge staat het volledige programma.